Reţeta zilei de miercuri. Covrigei cu mere de Voineşti

covrigei mere voinesti jpeg

Se spune că dacă mnânci mere de Voineşti... întinereşti. C-o fi, că n-o fi aşa, n-aveţi decât să-ncercaţi. E şi aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoşilor noştri din Rai. Dar mărul ne-a deschis şi apetitul pentru... cunoaştere. Ceea ce nu-i deloc de lepădat. Fiindcă merele roşii, tari, suculente, sunt leit-motivul reţetei de azi, să aflăm cum se pregătesc covrigeii cu mere de Voineşti.

Ai trebuinţă de: 500 g făină, 125 g unt, un vârf de cuţit de sare, un cubuleţ de drojdie, 200 ml lapte, două pliculeţe de zahăr vanilinat, 100 g zahăr, rom, 3 mere, zahăr pudră, o lămâie.

Cum se procedează?

Citeşte reţeta pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR