Un preparat vegetarian cu paste care îţi va satisface pofta de mâncare pentru mult timp. Legumele coapte pe grill sau cuptor fac din acest preparat unul extrem de gustos şi sănătos, potrivit pentru orice cină din timpul săptămânii. Încearcă şi tu reţeta de rigatoni cu legume coapte.

Ingrediente pentru rigatoni cu legume coapte:

1 ceapă roşie tăiată în 6
250 g dovleac bradavic
3 dovlecei
60 ml ulei de măsline
270 g roşii cherry
80 g vin roşu
700 g pasattă de roşii
500 g paste rigatoni
frunze de busuioc

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 220 de grade. Aşează ceapa şi dovleceii şi adaugă 2 linguri de ulei. Coace 20 de minute, adaugă roşiile în tavă şi mai coace 10 minute sau până ceapa e rumenită şi roşiile încep să se crape.

Scoate roşiile din tavă şi acoperă-le ca să rămână calde.
Încinge cantitatea rămasă de ulei într-o tigaie la foc potrivit, adaugă dovleceii copţi şi dovleacul bradavic, găteşte-i cam 1 minute. Adaugă vinul şi lasă să se gătească până lichidul este scurs la jumătate.

Adaugă sosul şi dă un clocot.
Redu focul şi mai găteşte 20 de minute sau până sosul s-a redus. Asezonează cu sare şi piper. Între timp, găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet în apă cu sare, apoi scurge-le. Amestecă-le cu sosul şi serveşte-le cu frunze de busuioc deasupra.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/rigatoni-with-oven-roasted-vegetables-9049

Loading...