Risotto cu ciuperci

1 risotto cu ciuperci jpg jpeg

Acest risotto cu ciuperci este cremos, uşor de făcut şi combinaţia de arome va cuceri orice gurmand. Se prepare rapid şi poate fi servit ca fel principal, la prânz sau pentru o cină târzie, în familie.

Gustul este unul desăvârşit, mai ales că vorbim de o îmbinare perfectă între ciuperci, parmesan, usturoi şi cimbru. Odată ce vei încerca această reţeta, va fi una dintre gustările favorite ale familiei tale.

Citeşte şi: Tocăniţă de ciuperci cu bacon

Tocăniţă de ciuperci cu bacon

Ingrediente reţetă risotto cu ciuperci:

  • 1/2 cană apă fiartă
  • 3 linguri unt
  • 800 g ciuperci, feliate
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 cană orez
  • 1/2 cană de vin alb
  • 1/2 cană parmesan
  • 2 linguriţe delicat (opţional)
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare reţetă risotto cu ciuperci:

Într-o tigaie pune la topit untul la foc mediu şi adăugaţi ceapa tăiată mărunt şi ciupercile proaspete sau pe cele deja feliate din borcan. Lăsaţi pe foc aproximativ 15 minute.

Luaţi capacul de pe foc şi adăugaţi peste ciuperci usturoiul şi cimbrul. Lăsaţi încă 2 minute pentru a se îmbina aromele.

Adăugaţi orezul şi cana cu apă fiartă, vinul şi (opţional) două linguri de delicat. Amestecaţi totul cu o lingură din lemn. Atenţie, se recomandă folosirea orezului special pentru risotto, pentru o fierbere rapidă. Dacă se impune, se mai poate adăuga apă.

După ce amestecul este fiert, adăugaţi parmezanul şi amestecăti până când brânza se topeşte. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.