Risotto cu fructe de mare la cuptor

1 captura de ecran din 2019 07 26 la 16 48 05 png png

Un preparat pe care îl recomandăm din toată inima. Dacă vrei să mănânci fructe de mare, însă nu vrei să mergi la un restaurant pentru asta, îţi propunem să faci acasă această reţetă de risotto cremos cu fructe de mare la cuptor.

Ingrediente:

1 l supă clară de peşte 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 300 g orez arborio 125 ml vin alb sec 700 g amestec fructe de mare 250 g rucola 30 g unt

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Într-o oală mare, pune supa de peşte la foc potrivit şi dă un clocot. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare pe care o poţi introduce la cuptor. Căleşte ceapa tocată fin, apoi adaugă usturoiul şi mai găteşte până se înmoaie. Pune orezul, vinul şi lasă să fiarbă fără capac până lichidul este absorbit.

Adaugă 750 ml de supă fierbinte şi asezonează cu sare şi piper.

Bagă la cuptor neacoperit pentru 15 minute. Adaugă fructele de mare şi restul de supă fierbinte şi mai coace pentru 25 de minute, amestecând la jumătatea timpului. Adaugă rucola şi untul şi serveşte. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/baked-seafood-risotto-9898

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/baked-seafood-risotto-9898