Ruladă colorată

IMG 20180216 134750 jpeg

Abia aşteptăm să gustăm din reţeta de ruladă colorată a doamnei Mihaela Roxana Olaru din Pleşcoi.

De ce ai nevoie pentru ruladă colorată

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri ulei

4 linguri făină

1 praf de copt

1 praf de sare

esenţă de vanilie, după gust

1 lingură cacao

Cum se prepară negresă colorată

Baţi ouăle cu sarea şi cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Încorporezi uleiul, făina, praful de copt şi esenţă de vanilie. Dai deoparte o lingură de aluat pe care-l amesteci cu cacaua, iar restul îl răstorni într-o tavă tapetată. Compoziţia cu cacao oîntinzi peste blat ca să-i dai un aspect marmorat. Îl coci în cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea, îl aşezi pe un prosop umed şi îl rulezi. Îl laşi puţin, îl derulezi îl ungi cu gemul tău preferat şi îl rulezi din nou fără prosop.