Ne-am gândit că o ruladă cu cartofi nu poate lipsi din meniul tău, aşa că iată o reţetă delicioasă.

Ingrediente pentru ruladă cu cartofi

Pentru aluat
400 g făină
75 g unt
20 g drojdie de bere
200 ml lapte
1 linguriţă sare
1 lingură seminţe de susan
1 linguriţă busuioc şi rozmarin (uscate)

Pentru umplutură
2 cartofi fierţi
1 fir de praz (partea albă)
2 ciuperci
1 ardei gras roşu
2 linguri ulei de măsline
200 g caşcaval
frunze de busuioc
sare
piper
1 gălbenuş pentru uns deasupra

Mod de preparare pentru ruladă cu cartofi

Amesteci drojdia cu două linguri de făină, două linguri de lapte şi laşi la dospit 30 de minute. Amesteci maiaua cu restul de făină, unt, sare, lapte şi frămânţi un
aluat omogen. La final, adaugi busuioc, rozmarin, frămânţi din nou şi laşi să crească 20 de minute.
Tai prazul rondele şi-l căleşti împreună cu ardeiul gras tăiat cuburi şi cu ciupercile tocate mărunt. Pui sare şi piper, după gust. După ce se răcesc legumele, adaugi caşcavalul şi cartofii tăiate cuburi.
Întinzi aluatul într-o foaie mai groasă, aşezi umplutura pe mijlocul foii, pui câteva frunze de busuioc şi rulezi foaia. Aşezi plăcinta într-o tavă unsă şi tapetată. Ungi plăcinta cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă, presari seminţele de susan şi introduci în cuptorul preîncălzit, circa 45 de minute. Aşa ai obţinut cea mai bună ruladă cu cartofi!

Plăcintă cu legume

Plăcintă fără aluat, cu carne

Chiftele cu ton

Loading...
Evaluează articolul