Weekendul acesta poate fi şi mai reuşit dacă prepari pentru tine şi familia ta această delicioasă ruladă cu cremă de cacao.

Ingrediente pentru ruladă cu cremă de cacao

Pentru blat

5 ouă
5 linguri făină
5 linguri zahăr
1 vârf cuţit de sare

Pentru cremă

150 g zahăr pudră
3 linguri cacao
200 g unt

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj
100 g unt

Mod de preparare ruladă cu cremă de cacao

Baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi treptat zahărul şi continui să mixezi. Pui gălbenuşurile, amestecând cu o lingură. Torni făina în ploaie, treptat. Aluatul obţinut
îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10 minute.

Când blatul este gata, îl răstorni peste un prosop umed şi-l rulezi. Îl laşi în prosop aproximativ 10 minute, până se răceşte.

Între timp, pregăteşti crema. Mixezi untul moale cu zahărul pudră până obţii o spumă. Adaugi cacaua şi amesteci ca să se omogenizeze. Desfaci blatul din prosop, îl ungi cu crema de
cacao şi-l rulezi din nou. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la frigider 1 oră.

Pregăteşti glazura de ciocolată. Pe baia de aburi topeşti ciocolata, iar când devine lichidă, adaugi untul. Amesteci până se omogenizează. Când se mai răceşte glazura, o torni peste
ruladă şi o dai din nou la frigider 2 ore.

sursa foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul