Ruladă cu cremă de cacao

Chocolate Roll jpeg

Weekendul acesta poate fi şi mai reuşit dacă prepari pentru tine şi familia ta această delicioasă ruladă cu cremă de cacao.

Ingrediente pentru ruladă cu cremă de cacao

Pentru blat

5 ouă 5 linguri făină 5 linguri zahăr 1 vârf cuţit de sare

Pentru cremă

150 g zahăr pudră

3 linguri cacao

200 g unt

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

100 g unt

Mod de preparare ruladă cu cremă de cacao

Baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi treptat zahărul şi continui să mixezi. Pui gălbenuşurile, amestecând cu o lingură. Torni făina în ploaie, treptat. Aluatul obţinut

îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10 minute.

Când blatul este gata, îl răstorni peste un prosop umed şi-l rulezi. Îl laşi în prosop aproximativ 10 minute, până se răceşte.

Între timp, pregăteşti crema. Mixezi untul moale cu zahărul pudră până obţii o spumă. Adaugi cacaua şi amesteci ca să se omogenizeze. Desfaci blatul din prosop, îl ungi cu crema de

cacao şi-l rulezi din nou. Înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la frigider 1 oră.

Pregăteşti glazura de ciocolată. Pe baia de aburi topeşti ciocolata, iar când devine lichidă, adaugi untul. Amesteci până se omogenizează. Când se mai răceşte glazura, o torni peste

ruladă şi o dai din nou la frigider 2 ore.

sursa foto: Profimedia