Carnivorii, şi nu numai, vor fi foarte încântaţi de această reţetă.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru aluat
300 g făină
50 g unt
25 g drojdie
100 ml apă caldă
1 ou
1 praf de sare

Pentru umplutură
200 g ficăţei
300 g piept de pui
1 ceapă
200 g bacon
3 ouă
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
pătrunjel verde
sare
piper
ulei

Cum se prepară

Se frământă un aluat ca de pâine din toate ingredientele şi se lasă la crescut aproximativ 30 de minute. Se curăţă morcovii şi rădăcina de pătrunjel, se taie fâşii mai groase şi se pun la fiert în apă cu sare. Ficăţeii se spală şi se pun la fiert, după care se clătesc.

Se dă pieptul de pui prin maşina de tocat, se amestecă cu ceapa dată pe răzătoarea mare şi puţin pătrunjel verde. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu ouăle bătute.

Pe o folie de plastic se formează o „foaie” din feliile de bacon tăiat subţire. Se întinde compoziţia de carne peste bacon, se pun apoi legumele şi pe mijloc ficăţeii. Se rulează cu ajutorul foliei de plastic.

Se întinde o foaie de ­aluat de 5 mm grosime. Se aşază peste ea rulada de carne, se rulează cu grijă, prinzând capetele bine, se pune totul într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 45-50 de minute.

Loading...
Evaluează articolul