Un aperitiv cu smântână, şuncă şi caşcaval pentru ocazii festive şi nu numai.

De ce ai nevoie ca să prepari ruladă cu şuncă:

3 ouă

50 g unt

4 linguri cu vârf de făină

150 g şuncă tăiată fâşii subţiri

100 g smântână

2 linguri caşcaval ras

1 praf de sare

unt sau margarină, pentru uns

Mod de preparare ruladă cu şuncă
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile toate odată, baţi puţin ca să se combine,apoi pui 3 linguri cu făină, sare şi untul topit şi răcit. Amesteci uşor, prin răsturnare de jos în sus, şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată. Dai la cuptor 15 minute, la foc mediu. Când s-a întărit, fără să se rumenească, presari şunca, combinată cu smântâna şi mai ţii 2 minute la cuptor.

Scoţi tava şi, imediat, ţinând-o înclinată, desprinzi uşor blatul, cu un cuţit, dacă s-a lipit, o rulezi, apoi o aşezi pe un platou de mărimea ruladei. Presari caşcavalul şi serveşti fierbinte.

Loading...
Evaluează articolul