Ruladă de cacao cu banane şi mascarpone

Banana roulade jpeg

La final de săptămână, alege un desert apetisant, precum această ruladă cu banane. Blatul pufos de cacao este completat de o delicioasă umplutură pe bază de brânză mascarpone.

Ingrediente

Pentru aluat

7 linguri zahăr pudră 7 linguri făină 7 ouă 2 linguri cacao 1 praf sare 2 linguri ulei esenţă de rom

Pentru umplutură

200 g brânză mascarpone

100 ml smântână pentru frişcă

2 banane

1-2 linguri piure de banane

Pentru decor

ciocolată albă rasă

ciocolată neagră, topită

Preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul, esenţă de rom, după gust şi, la final, făina amestecată cu cacaua. Aluatul îl torni într-o formă dreptunghiulară, tapetată, şi îl dai la cuptorul preîncălzit până când se coace, având grijă să nu se rumenească. Îl scoţi pe un şervet de bucătărie curat şi umed, îl rulezi şi îl laşi aşa până când faci crema.

Pentru cremă, freci mascarpone cu o lingură de lemn, baţi spumă smântâna rece, apoi încorporezi în ea brânza şi piureul de banane.

Derulezi uşor blatul, întinzi crema, aşezi bananele, una în spatele celeilalte, rulezi la loc şi pui rulada pe un grătar. Torni peste ea ciocolata neagră şi presari ciocolată albă, apoi o dai la rece.

Foto: Profimedia

Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend

Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend

Ruladă din turtă dulce, de post

Ruladă din turtă dulce, de post

Ruladă de curmale cu nuci, desertul ideal pentru diabetici

Ruladă de curmale cu nuci, desertul ideal pentru diabetici