Ruladă de curcan cu ciuperci şi castane

Turkey Breasts with Chestnut Stuffing jpeg

O reţetă cu un aspect inedit, perfectă pentru mesele de Sărbători, rulada de curcan cu ciuperci şi castane nu va rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente 1 piept de curcan 300 g castane coapte 300 g şuncă 300 g ciuperci 1 fir de praz maghiran sare piper ulei de floarea-soarelui cartofi natur

Mod de preparare - Ruladă de curcan

Speli carnea şi o usuci cu un şervet de bucătărie. Baţi pieptul până când obţii o bucată întinsă, îl ungi cu puţin ulei şi îl asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte câteva castane, iar pe celelalte le mărunţeşti. Toci prazul şi-l căleşti. După 3 minute, adaugi şunca mărunţită, ciupercile tăiate şi maghiran, după gust.

Sotezi până când se elimină apa lăsată de ciuperci, apoi adaugi castanele mărunţite şi pe cele păstrate. Pui umplutura peste pieptul bătut, pe care îl rulezi şi-l legi cu sfoară de bucătărie. Frigi rulada în puţin ulei, apoi o dai la cuptor 40-50 de minute. O stropeşti din când în când cu zeama lăsată în tavă. Serveşti alături de cartofi natur.