Dacă suferi de afecţiuni ale ficatului, consumă lactate cu un conţinut redus de grăsimi, fructe (mere, struguri, căpşuni, portocale, prune), carne de pasăre şi peşte. Fereşte-te de carne de porc şi miel, ouă prăjite şi condimente.

Ingrediente

500 g piept curcan
2 cartofi
2 morcovi
frunze de pătrunjel
sare
cimbru
turmeric
ulei

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan în două, pe orizontală. Aşezi peste ele folie alimentară şi le baţi puţin cu ciocanul de şniţele. Condimentezi cu sare şi cimbru, după gust, împachetezi şi laşi la frigider circa 30 de minute. Fierbi morcovii şi cartofii în apă cu puţină sare. Faci un piure în care presari şi puţin turmeric şi cimbru şi amesteci bine. Aşezi bucăţile de carne pe o suprafaţă plană. Umpli cu compoziţia de piure şi apoi rulezi strâns. Presari frunze de pătrunjel peste carne şi le laşi la cuptor într-o tavă unsă cu ulei cam o oră, până se rumenesc.

Loading...