Ruladă de spanac cu somon afumat

rulada Adelina jpeg

Doamna Adelina Dorache din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună ruladă pentru aperitiv.

De ce ai nevoie pentru ruladă de spanac cu somon afumat

Pentru ruladă

300 g spanac proaspăt

4 ouă

150 ml smântână pentru gătit

2 linguri făină

2 linguri ulei

sare

piper

1 praf de nucşoară

Pentru umplutură

100 g somon afumat

400 g brânză de vacă

2 linguri ulei de măsline

marar

ceapă verde

sare, după gust

Cum se prepară rulada de spanac cu somon afumat

Cureţi, speli şi sotezi spanacul în ulei până se înmoaie, îl laşi să se scurgă bine, apoi îl amesteci cu smântâna, făina, gălbenuşurile, nucşoara, sare şi piper, după gust. Baţi albuşurile spumă tare, apoi le încorporezi în spanac. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu o lingură, transferi pasta de spanac, apoi o nivelezi cu grijă. Dai la cuptorul încins 10-15 minute. Rulezi blatul cald în hârtia de copt.

Între timp, prepare umplutura. Amesteci toate ingredientele, mai puţin peştele. Derulezi blatul, întinzi crema, aşezi bucăţile de somon, rulezi strâns şi dai rulada la frigider 30 de minute.