Din foile de plăcinte poţi prepara cele mai bune rulouri crocante de baclava cu nuci. Serveşte-le cu o ceaşcă fierbinte de cafea şi nu vei mai simţi frigul de afară.

De ce ai nevoie pentru rulouri de baclava

Pentru sirop

150 g zahăr

100 ml apă

1 baton scorţişoară

½ lingură zeamă de lămâie

Pentru umplutură

200 g nuci

50 g zahăr brun

1 praf scorţişoară

1 praf de sare

2 linguri unt

6 foi de plăcinte

3 linguri ulei

Cum se prepară rulourile de baclava

Pentru sirop, combini apa, zahărul şi scorţişoara şi le dai un clocot, apoi dai deoparte, torni zeama de lămâie. Acoperi şi, după 15 minute, scoţi batonul de scorţişoară.

Pentru umplutură, pisezi nucile şi le amestcei cu zahărul, sarea şi scorţişoara. Dai drumul la cuptor.

Întinzi trei foi de bacalava, aşezate unele peste altele, le ungi cu ulei amestecat cu unt topit, apoi le tai, pe lung, în patru fâşii. Presari nucă şi rulezi cât mai strâns. Repeţi cu ingredientele rămase. Aşezi rulourile, unele lângă altele, într-o tavă unsă cu ulei. Le dai la cuptor 25-30 de minute, până când se rumenesc uşor. Torni siropul peste rulouri şi le laşi la răcit.

Sursa https://www.themediterraneandish.com

Loading...