Dacă îţi plac dulciurile, atunci cu siguranţă îţi va plăcea această reţetă delicioasă de rulouri cu portocală. Trebuie să le încerci, mai ales că sunt foarte pufoase şi extrem de apetisante.

Ingrediente pentru rulouri cu coajă de portocală

Pentru aluat
7 g drojdie uscată
60 ml apă
240 ml lapte cald (cu 2% grăsime)
60 ml grăsime sau unt
50 g zahăr
1 lingură sare
1 ou uşor bătut
440-470 g făină

Pentru umplutură
200 g zahăr
120 g unt moale
2 linguri coajă de portocală rasă

Pentru glazură
130 g zahăr pudră
5-6 linguriţe unt moale
1/2 linguriţă esenţă de lămâie
4-5 linguriţe lapte cu 2% grăsime

Rulouri cu portocală - Mod de preparare

Dizolvi într-un castron mare drojdia uscată în apă călduţă. Adaugi lapte, unt (sau alt tip de grăsime pentru frăgezirea aluatului), zahăr, sare, oul uşor bătut şi 3 căni de făină (aproximativ 450 g). Baţi totul până la omogenizare. Amesteci restul de făină, suficient pentru a forma un aluat moale.
pasul1

Pe o suprafaţă pudrată cu făină, frămânţi aluatul preţ de 6-8 minute până când devine moale şi elastic. Pui aluatul într-un vas uns, îl mişti pe toate părţile pentru a lua contact cu untul sau grăsimea. Acoperi şi îl laşi să crească într-un loc cald, până când îşi dublează volumul. Laşi aluatul aproximativ 1 oră la dospit.

Între timp, într-un castron mic, combini toate ingredientele pentru umplutură: zahărul, untul moale la temperatura camerei şi coaja de portocală dată prin răzătoare. Laşi deoparte umplutura, până când eşti gata să o foloseşti.
pasul2

Iei aluatul, îl întinzi cu făcăleţul până obţii un dreptunghi lung. Întinzi pe toată suprafaţa umplutura şi rulezi coca. Tai apoi aluatul în bucăţi egale, cât mai groase, cam 12 sau 14 rulouri.
pasul4

Ungi o tavă mare de copt şi pui rulourile în ea. Acoperi şi le laşi să crească până îşi dublează dimensiunea, 45 de minute. Dai la cuptorul încins, timp de 20-25 de minute. Verifici din când în când tava, în timpul coacerii. Rulourile cu coajă de portocală sunt gata când capătă o culoare maro-aurie.
pasul5

Combini zahărul pudră, untul şi esenţa de lămâie într-un castron mic. Adaugi suficient lapte pentru ca amestecul să aibă consistenţa pe care ţi-o doreşti. Aplică glazura peste rulourile cu coajă de portocală, cât sunt calde.

Sursa: lilluna.com

Loading...