Rulouri cu pastă de salam de Sibiu şi brânză Brie

lipii jpeg

Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând  distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Ingrediente:

100 g salam de Sibiu

50 g sfeclă coaptă

4 lipii medii

50 g brânză Brie

30 g ruccola

8 roşii cherry

1 lămâie

20 g unt

Mod de preparare:

Tai salamul de Sibiu şi sfecla cubuleţe. Lui pui într-un blender şi mixezi până devin pastă.

Ungi fiecare lipie cu pasta obţinută, stropeşti cu zeamă de lămâie şi adaugi brânză brie, roşii cherry şi ruccola.

Încălzeşi o tigaie antiaderentă şi pui untul. Rulezi lipiile şi pui rulourile în tigaie, la foc mic, pentru ca brânza Brie din interior să se topească uşor.

Tai fiecare rulou în 4 bucăţi şi serveşti.

FOTO: APSS

image

image