Bunătăţile din bucătăria asiatică au început să fie pe gustul românilor. Cum nu găsim toate ingredientele, e mai greu să-i descifrăm secretele. Câteva reţete mai la îndemână putem încerca însă. Iată una dintre ele.

Ingrediente pentru rulouri cu somon

200 g somon afumat
foi de plăcintă
50 g unt
200 g brânză de vaci cremoasă
1 legătură mărar verde
1 legătură ceapă verde
1 lingură capere murate
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare rulouri cu somon

Tai şuviţe somonul şi ceapa, rondele subţiri. Toci mărarul foarte fin şi clăteşti cu apă rece caperele murate, apoi le scurgi bine. Freci untul cu brânza de vaci.Tai foile de plăcintă în pătrate cu latura de circa 15/15 cm, le ungi cu brânză de vaci frecată cu unt, adaugi fâşii de somon, rondele de ceapă, câteva capere tocate, presari mărar tocat, sare şi piper, după gust.Împachetezi umplutura în foaia de plăcintă sub formă de rulou şi le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc frumos deasupra. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde.

Loading...
Evaluează articolul