În doar 25 de minute, această reţetă extrem de uşoară va fi gata, iar musafirii tăi se vor delecta cu o porţie de „Involtini” sau rulouri cu vinete, şuncă şi anşoa. Reţeta este recomandată chiar de Jamie Oliver.

Rulouri cu vinete, Prosciutto şi anşoa - Ingrediente

3 vinete lungi
ulei de măsline
50 g seminţe de pin
6 roşii deshidratate în ulei
3 bucăţi anşoa în ulei
ulei de măsline extravirgin
½ legătură de busuioc proaspăt
10 felii de şuncă de Parma (Prosciutto)
250 g biluţe de mozzarella

Rulouri cu vinete, Prosciutto şi anşoa - Mod de preparare

Tai vinetele pe lungime, în felii groase de ½ cm, îndepărtezi coaja de pe exterior, apoi le ungi cu 2 linguri de ulei de măsline.

Încălzeşti o tigaie grill la foc mare şi, când s-a încins bine, frigi feliile de vinete 3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie, apoi le laşi deoparte.

Rumeneşti seminţele de pin într-o tigaie, fără ulei, apoi le pui într-un blender împreună cu roşiile deshidratate, bucăţile de anşoa şi o lingură şi jumătate de ulei de măsline extravirgin. Alegi frunzele de busuioc.

Amesteci cu blenderul până când obţii o pastă fină, care se poate întinde, apoi condimentezi cu piper negru măcinat şi mai amesteci o dată la blender, până la omogenizare.

Aşezi o felie de şuncă Prosciutto peste fiecare felie de vânătă, îndepărtezi excesul pentru a folosi restul de şuncă, apoi întinzi puţină pastă obţinută din roşiile deshidratate.

Rupi brânza mozzarella în bucăţi mici (cam cât o înghiţitură), apoi aşezi o bucăţică la un capăt al ruloului, cu o frunză de busuioc. Rulezi şi fixezi ruloul cu o scobitoare. Repeţi procedura până umpli toate rulourile şi termini toate ingredientele. Serveşti imediat aceste rulouri cu vinete, şuncă şi anşoa.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Vinete cu sos de roşii şi usturoi

Vinete la cuptor, cu quinoa şi brânză feta (intoleranţă la gluten) FOTO

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Loading...
Evaluează articolul