Rulouri de marţipan cu smochine FOTO

rulouri de martipan cu smochine jpeg

Pulpa delicioasă şi dulce a smochinei a fost folosită ca îndulcitor cu mult înaintea descoperirii zaharurilor rafinate, fiind utilizată atât pentru mâncăruri, cât şi pentru deserturi. Chiar şi azi, fructele au aceleaşi utilizări în Africa de Nord şi în Orientul Mijlociu. Cu un conţinut ridicat de potasiu, fier, calciu şi fibre vegetale, smochinele se folosesc şi în scopuri medicale, ca diuretice şi laxative. Smochinul poate trăi aproximativ 100 de ani şi atinge uneori o înălţime de 30 de metri.

Rulouri de marţipan cu smochine - Ingrediente (8 porţii)

250 g smochine uscate 100 ml rom 100 g biscuiţi 50 g unt 200 g marţipan zahăr pudră 4 smochine proaspete pentru decor

Rulouri de marţipan cu smochine - Mod de preparare

Tai untul moale bucăţi mici şi îl mixezi. Adaugi smochinele stropite înainte cu rom (sau cu esenţă de rom) şi date prin maşina de tocat.

image

Mărunţeşti biscuiţii cu sucitorul şi îi adaugi treptat în untul amestecat cu smochine. Omogenizezi totul foarte bine.

image

Împarţi compoziţia în două părţi şi formezi rulouri de 5 cm în diametru. Presari o planşetă cu zahăr pudră şi întinzi două foi din marţipan.

image

Aşezi rolele, împătureşti şi dai la frigider să se întărească. Le tai oblic, în felii de 2 cm grosime, şi decorezi cu smochine proaspete.

image