Rulouri de vinete coapte cu mozzarella

1 captura de ecran din 2019 08 03 la 20 47 20 png png

Un preparat excelent pe care îl poţi pregăti pentru musafiri sau orice masă festivă. Aceste rulouri cu mozarella proaspătă sunt delicioase şi în plus, dacă vrei, poţi opta pentru dovlecei, rezultatul va fi la fel de senzaţional.

Ingrediente: 

2 vinete

sare, după gust

piper, după gust

ulei, pentru uns

Pentru umplutură

400 g mozzarella rasă

1 ou

busuioc, după gust

sare, după gust

Pentru sos

50 ml ulei

3 căței de usturoi, tocați

400 ml suc de roșii

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare: 

Îndepărtezi codițele vinetelor, le feliezi pe lung, presari sare pe ambele fețe și le lași 30 de minute. Le speli, le usuci și le pui pe grătarul încins până capătă o culoare aurie p2e fiecare parte.

Pentru sos, amesteci uleiul cu sucul de  roșii și cu usturoiul, apoi potrivești de are și piper.

Omogenizezi 300 g de mozzarella cu restul ingredientelor pentru umplutură. Pui pe fiecare felie câte 2 linguri de compoziție, o rulezi și o așezi în tava în care ai turnat sosul de roșii. Repeți până termini toate ingredientele. Presari restul de mozzarella și piper, le dai la cuptorul preîncălzit până când brânza se gratinează. Ornezi după imaginație.