Rulouri de vinete

3 shutterstock 709414288 jpg jpeg

Săţioase şi gustoase, vinetele dau un plus de savoare meselor în familie. Încearcă următoarea reţetă!

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 500 g carne tocată, după preferinţă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 200 g mozzarella rasă
  • piper negru
  • sare
  • verdeaţă, pentru decor
  • fulgi de chilli, pentru decor

Pentru sosul marinara

  • 4-5 roşii medii
  • 1 ceapă medie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • 3-4 frunze busuioc

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli vinetele, înlături capetele şi codiţa şi le tai pe lung, în felii de 1 cm grosime. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi feliile, le stropeşti cu ulei de măsline şi le asezonezi cu sare. Le laşi la cuptor până se rumenesc, apoi dai tava deoparte la răcorit. Între timp, într-un bol mare, pui carnea tocată şi adaugi pătrunjelul, ceapa şi usturoiul tocate, oul, cimbrul uscat şi asezonezi cu sare şi piper. Amesteci şi dai bolul deoparte.

Pentru sos, cureţi, speli şi tai bucăţi roşiile şi ceapa, apoi le pui într-o cratiţă şi adaugi usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, busuiocul şi praful de sare. Laşi să fiarbă la foc mediu până se înmoaie.

Într-un blender, mixezi amestecul din cratiţă până obţii un sos. După ce s-au răcorit vinetele, rulezi fiecare felie în care ai pus o lingură de umplutură cu carne, apoi le aşezi într-o tavă de cu pereţii înalţi. Torni sosul marinara şi presari toată mozzarella rasă, dar şi fulgii de chilli. Dai tava la cuptor 40-45 de minute. Serveşti rulourile calde şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta Musaca de vinete cu sos Bechamel

Musaca de vinete cu sos Bechamel

shutterstock 324689069 jpg jpeg