Dacă te numeri printre persoanele care adoră deserturile cu dovleac, cu siguranţă vei înţelege de ce îţi recomandăm această reţetă astăzi. Cremos, gustos şi cu un gust inconfundabil, piureul de dovleac este una dintre vedetele toamnei. Aşa că poţi să îl incluzi mai des în deserturile tale, precum aceste rulouri din foitaj.
Iată un aperitiv simplu de toamnă, care poate fi făcut în avans şi care poate fi feliat şi copt chiar înainte să sosească musafirii tăi.

Ingrediente

800 g piure de dovleac (aici ai reţeta cea mai simplă)
2 ouă
60-70 g zahăr brun
4 foi de aluat (foitaj), decongelat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Amesteci toate ingredientele (cu excepţia aluatului) într-un bol mediu.

Desfaci o foaie de aluat şi netezeşti cutele cu degetele. Întinzi un sfert din compoziţia de dovleac pe toată suprafaţa foii, chiar şi pe margini. Rulezi aluatul cu grijă, chiar dacă iese un pic din umplutură. Repeţi aceşti paşi pentru restul foilor de aluat.

Tai sulurile în felii groase de 1-2 cm, apoi aşezi fiecare felie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Umplutura se poate scurge pe afară, dar este în regulă dacă o îndeşi la loc.

Dai tava la cuptorul încins 18-22 de minute, la 200 de grade Celsius. Rulourile sunt gata când vezi că s-au rumenit frumos, iar aluatul începe să fie opac.

Sursa + foto: basilandbubbly.com

Rulouri cu scorţişoară

Cum să faci cele mai bune rulouri cu scorţişoară VIDEO

Rulouri cu coajă de portocală

Rulouri cu gem şi nuci FOTO

Loading...