Te-ai gândit vreodată câte antreuri delicioase cu un aspect deosebit se pot face din pâine? De această dată îţi prezentăm rulourile din pâine cu şuncă şi pate de ficat. Iată ce uşor se fac!

Ingrediente

350 g şuncă de curcan
800 g pâine albă fără coajă
100 g griş
100 ml lapte
3 ouă
300 g pate vegetal sau pate de ficat de pui
150 g gogoşari în oţet
ulei
100 g măsline negre fără sâmburi
1 lingură rasă busuioc uscat/verde sau rozmarin

Preparare

Cureţi pâinea albă de coajă şi o tai cuburi mari. Tai mărunt măslinele şi gogoşarii. Fierbi grişul în lapte, adaugi miezul de pâine, busuiocul tăiat mărunt sau rozmarinul şi laşi la foc mic 5 minute.

Laşi la răcit circa 20 de minute şi adaugi ouăle amestecând energic până formezi o pastă omogenă de consistenţă tare.

Ungi cu ulei o suprafaţă plană (o masă sau un tocător mare) şi întinzi cu făcăleţul o foaie de aproximativ 3 cm, aşezi deasupra feliile de şuncă, întinzi bine, cu o lingură pateul de ficat, presari măslinele şi gogoşarii tocaţi şi rulezi.

Aşezi ruloul obţinut pe o tavă unsă cu ulei şi introduci la cuptor circa 30 de minute.

Tai ruloul după ce s-a răcit bine şi pui feliile pe un platou decorat cu frunze proaspete de busuioc.

Loading...