Rulouri din piept de curcan în foitaj cu piure de morcovi şi ţelină

rulouri din piept de curcan jpeg

Îi mulţumim Feliciei Vanea pentru această reţetă delicioasă.

Ingrediente

200 g fasole galbena pastai, congelata 1 cutiuta cu rosii cherry 1 piept de curcan (750 g) 1 cutie aluat fraged simplu Linco (este foarte bun) 1 cutie mica de porumb boabe 6 ciuperci medii cascaval feliat 1 telina 5 morcovi 40 g unt sare, piper

5 buc morcovi

20 g unt

sare

1 bucata telina

20 g unt

sare

Mod de preparare

Aluatul de foietaj il impartim in cate bucati de piept de curcan ne ies, pieptul de curcan il portionam ca pentru snitele si il batem cu un ciocanel de snitele. Il pudram putin cu sare si piper, adaugam feliile de cascaval, apoi legumele tocate marunt (rosiile cherry, ciupercile curate de pielita, fasolea decongelata, boabele de porumb scurse bine de apa), si usor, rulam aluatul de la un capat, la celalalt. Tapetam o tava de copt cu hartie de copt, ungem rulourile cu galbenus de ou, batut cu un praf de sare, cu ajutorul unei pensule de silicon si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 50 minute.

Pentru piureul de morcovi, morcovii ii curatam, ii taiem marunt si ii pun la fiert, in apa cu sare. Lasam sa fiarba, la foc mediu, 25-30 minute.

Dupa ce au fiert ii mixam bine cu putina apa ramasa de la ei, adaugam unt, sare dupa gust, si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Pastram piureul cald pana in momentul servirii.

Pentru piureul de ţelină, curatam telina, o taiem in bucatele mai mici si o punem la fiert, in apa cu sare. Cand este telina este fiarta, o scurgem si o mixam cu putina apa ramasa de la fiert sau putin lapte, si adaugam untul si sare, dupa gust.

Pe un platou, aranjam frumos rulourile si langa ele punem cu ajutorul unei linguri, din cele piure-uri, alteranand, una de morcovi, una de telina, si buchetele mici de patrunjel.