Salam de biscuiţi cu rom şi fructe confiate

1 salam de biscuiti cu rom si fructe confiate jpg jpeg

Unul dintre deserturile copilăriei, în variantă adaptată, salamul de biscuiţi cu rom şi fructe confiate este deosebit de gustos şi ai nevoie de foarte puţin timp pentru a-l prepara. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru salam de biscuiţi cu rom şi fructe confiate

  • 250 g biscuiţi simpli
  • 250 g zahăr
  • 100 g unt
  • 50 g cacao
  • 200 g fructe confiate (caise, curmale, stafide, prune, la alegere)
  • 120 ml lapte
  • esenţă de rom

Mod de preparare Salam de biscuiţi cu rom şi fructe confiate

Într-o bol înalt, striveşte biscuiţii cu mâna sau pune-i într-o pungă şi treci cu un făcăleţ peste ei. Fructele uscate se taie şi ele în bucăţi cât mai mici şi se adaugă peste biscuiţi. 

Pune la foc jumătate din cantitatea de lapte şi zahărul până când acesta se topeşte. Adaugă untul, romul şi cacao, în pulbere, şi se amestecă bine. Când dă în clocot, ia compoziţia de pe foc şi toarnă totul peste biscuiţi şi fructele confiate. Amestecă până când se leagă. 

Foloseşte folie de plastic, adaugă compoziţia şi rulează bine. Strânge la capete şi lasă la rece, la frigider, cel puţin 2 ore. Când s-a întărit, salamul de biscuiţi poate fi tăiat şi servit. 

Poftă bună!