Când vrei şi ceva sănătos, cu verdeţuri,  încearcă această reţetă de salată caldă de cartofi cu ridichi.

De ce ai nevoie ca să faci salată caldă de cartofi cu ridichi:

500 g cartofi noi mici

1 lingură ulei

sare

piper negru măcinat

450 g ridichi

3 ardei graşi

70 g unt

zeama de la 1/2 lămâie

1/2 linguriţă muştar

1/2 linguriţă sirop de muguri de brad

frunze de mentă sau mărar verde, pentru ornat

Tai cartofii spălaţi bine în patru, pe lungime, îi amesteci cu o jumătate de lingură cu ulei şi îi asezonezi cu sare şi piper. Îi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-i dai la cuptorul încins, 10 minute.

Între timp, cureţi ridichile şi le tai în 4. Cureţi ardeii de nervuri şi de seminţe, îi tai cubuleţe, apoi îi amesteci cu ridichile, adăugând o jumătate de lingură de ulei, sare şi piper.

Când cartofii încep să se înmoaie, răstorni ridichile şi ardeiul gras în tavă şi le amesteci ca să se combine. Dai din nou tava la cuptor pentru încă 10 minute până ce legumele devin suculente, dar nu încă moi. În timp ce se coc, încălzeşti untul într-o tigaie la foc mediu până se topeşte. Îl iei de pe foc şi-l pui  într-un bol împreună cu zeama de lămâie, muştarul şi siropul. Când legumele s-au copt, le amesteci cu sosul şi le pui pe un platou. Le ornezi cu frunze de mentă sau mărar tocate şi le serveşti imediat.

Sursa: https://www.thekitchn.com

Loading...