Pentru cei care se simt slăbiţi sau lipsiţi de energie, această salată este exact ce le trebuie.

Pentru 8 porţii
Preparare 30 de minute

Ingrediente

1 kg piept de pui fără os şi piele, tăiat fâşii
1 cană supă pui
1/3 cană nuci, fărâmiţate
2/3 cană smântână mai slabă
1/2 cană maioneză mai slabă
1 lingură tarhon uscat
sare
piper
1 1/2 cană tije ţelină tocate
1 1/2 cană boabe struguri roşii tăiate în jumătate

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune puiul într-un vas mare de sticlă. Toarnă supa peste carne şi bagă la cuptor până când carnea nu mai este roz în mijloc. Cam 30-35 de minute. Dă deoparte, scurge şi taie carnea în cuburi.

Amestecă bucăţile de carne cu smântâna, maioneza, tarhonul, sare şi piper. Adaugă tijele de ţelină, strugurii şi nucile. Amestecă. Bagă la frigider până când se răceşte, cam o oră.

Per porţie: 219 calorii; 9 g grăsimi (3 g saturate, 2 g monosaturate); 71 mg colesterol; 10 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 25 g proteine; 1 g fibre; 372 mg sodiu; 354 mg potassiu. 30% seleniu din porţia zilnică recomandată.

sursa:eatingwell.com
sursa foto: dinner-mom.com

Loading...