O salată care combină proteine, fibre şi carbohidraţi buni, perfectă pentru prânz sau cină. Consistentă şi săţioasă, e tot eea ce ai nevoie pentru un boost de energie.

 

Ingrediente

100 g orez roşu

100 g orez alb

8 roşii cherry 

200 g boabe fasole neagră din conservă (sau roşie)

1 ardei gras roşu

1 avocado copt

1-2 fire ceapă verde 

100 g boabe porumb din coservă

pătrunjel, pentru decor 

Pentru dressing:

3 linguri oţet de vin

2-3 linguri ulei de măsline

zeama de la ½ lămâie

1 lingură miere de albine

sare

piper

 

 Fierbi cele două tipuri de orez separat, conform in struc ţiunilor de pe ambalaje, apoi îl scurgi. Descojeşti avocadoul, înlături sâmburele şi îl tai cubuleţe. Tai jumătăţi roşiile cherry, cureţi ardeiul gras de cotor, de nervuri şi de seminţe, apoi îl tai cuburi. Toci mărunt ceapa verde, pătrunjelul proaspăt şi scurgi porumbul şi fasolea de lichidul din conservă.

Pentru dressing, amesteci toate ingredientele într-un bol şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Pe farfurii, pui legumele tăiate, orezul şi fasolea şi torni sosul. Serveşti salata rece sau caldă şi o decorezi după imaginaţie.  

FOTO Shutterstock