Salata cu orez şi ton este săţioasă şi este perfectă pentru cina din această seară.

Ingrediente (2 porţii)

200 g orez
1 conservă ton în suc propriu
2 ouă fierte tari
1 ardei roşu
50 g mazăre fiartă
100 g ciuperci sotate
sare
piper

Pentru sosul de iaurt
100 g iaurt
1-2 căţei de usturoi
1 linguriţă ulei
sare
piper
1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Fierbi orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui orezul în boluri şi adaugi ouăle tăiate jumătăţi, mazărea, tonul din conservă, ardeiul spălat şi curăţat de cotor şi seminţe, ciupercile tăiate felii şi sotate. Potriveşti de sare şi piper. Pentru sosul de iaurt, cureţi şi pisezi căţeii de usturoi. Îi freci cu uleiul, până obţii o pastă asemănătoare maionezei. Amesteci cu iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi torni sosul în salată. Guşti şi torni, după gust, din zeama de lămâie. Laşi 10 minute înainte de a servi salata, pentru a se combina aromele.

Loading...