Pentru serile din timpul săptămânii, când vrei şi ceva sănătos, dar şi destul de consistent, iată o reţetă de salată, pe care o prepari în timp ce carnea se frige pe grătar.

De ce ai nevoie ca să faci salată cu pui:

½ piept de pui

200 g mix de salată

2 roşii

1 ceapă

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă oţet

2 linguriţe zeamă de lămâie

2 căţei de usturoi

Cum prepari salată cu pui:

Tai pieptul de pui în două, pe lung, îl speli, îl dai cu sare şi îl ţii la rece 30 de minute, apoi îl scoţi, îl speli, îl usuci, îl dai cu sare şi piper, după gust. Încingi grătarul sau o tigaie grill şi frigi carnea pe ambele părţi. O acoperi şi o laşi deoparte.
Pui salata într-un bol. Speli roşiile şi le tai, cureţi cepele, le speli, le tai julien şi le adaugi peste salată. Faci pieptul de pui cubuleţe şi îl adaugi peste restul ingredientelor din bol. Zdrobeşti căţeii de usturoi, torni peste ei uleiul, zeama de lămâie, oţetul, sare şi piper, după gust şi amesteci energic. Torni dressingul peste salată şi o serveşti.

Loading...
Evaluează articolul