E forfotă mare în pieţe! A venit primăvara cu alaiul ei de verdeţuri de sezon. Profită şi tu de aromele proaspete ale acestor trufandale şi adu-le în bucătăria ta! Această reţetă este foarte bună, pentru că toate legumele sunt sănătoase, delicioase şi pline de vitamine.

Ingrediente  pentru salată cu quinoa şi ridichi

150 g quinoa
200 g bucheţele de broccoli
200 g ridichi de lună
1 mână microplante de varză roşie
50 g seminţe crude de dovleac
200 g mozzarella
sare, după gust
ulei, după gust
zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare salată de quinoa şi ridichi:

Pui quinoa la hidratat în apă rece, 10 minute, apoi o speli în mai multe ape, pentru a elimina gustul amărui pe care-l are. Fierbi quinoa, 15 minute, acoperită cu capac, în 300 ml de apă şi cu puţină sare. Între timp, opăreşti broccoli 2 minute într-o oală cu apă care clocoteşte, apoi îl laşi la răcit.

Tai ridichile rondele, iar mozzarella cubuleţe. Amesteci quinoa fiartă cu broccoli opărit, rondelele de ridiche, cubuleţele de mozzarella, microplantele şi seminţele de dovleac. Adaugi sare, ulei, zeama de lămâie şi amesteci salata. O poţi servi şi la cină, deoarece este o salată uşoară, dar în acelaşi timp hrănitoare.

Loading...