În zilele de post, tofu este o alternativă perfectă pentru proteinele de origine animală. În combinaţie cu legume, îţi asigură doza de proteine şi vitamine.

Dificultate medie / Preparare: 40' / 2 porţii

Ingrediente

200 g tofu

200 g broccoli

4 morcovi

200 g mazăre păstăi

5 roşii feliat

1 ardei gras roşu

½ lămâie

sare, după gust

piper, după gust

ulei

Mod de preparare:

Pui la fiert o oală cu apă şi sare. Speli broccoli şi-l rupi bucheţele. Cureţi morcovii de coajă şi-i tai pai.
Speli păstăile de mazăre. Când apa începe să fiarbă, pui legumele pregătite. Le laşi pe foc 7 minute.

Între timp, încingi o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Pui legumele opărite în tigaie şi le sotezi
la foc iute 2-3 minute, amestecând continuu. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

În aceeaşi tigaie, după ce ai transferat legumele într-un bol, adaugi tofu tăiat cubuleţe. Îl prăjeşti uniform şi-l răstorni peste legume. În bol adaugi roşiile şi ardeiul felii. Stropeşti salata cu zeamă de lămâie. Dacă mai e nevoie, adaugi sare

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul