Dacă vrei să prepari ceva simplu, cu legume şi puţină carne, încearcă această reţetă. Salata de cartofi cu bacon şi ouă este cea mai bună versiune pe care ai încercat-o vreodată!

Ingrediente (6 porţii)

1,4 kg cartofi mici
6 felii de bacon, prăjit şi tăiat în bucăţi mici
5 ouă fierte tari, curăţate şi feliate
200-250 g maioneză
1 linguriţă sare
1 linguriţă muştar
½ linguriţă usturoi pudră
¼ linguriţă piper
2-3 castraveţi muraţi
4 fire de ceapă verde, tăiată

Mod de preparare

Fierbi cartofii întregi într-o oală mare cu apă sărată. Când s-au fiert, îi laşi să se răcească complet la frigider. După ce s-au răcit, îi tai în jumătăţi sau în sferturi (în funcţie de cât de mari sunt) şi îi pui într-un castron mare de salată. Tai ouăle fierte în felii subţiri sau groase şi le pui peste cartofi. Adaugi maioneza peste legume şi peste ouă şi o încorporezi, apoi presari bucăţile de bacon şi ceapa verde tocată. Serveşti salata rece.

Timp total: 1 oră şi 20 de minute

Sursa + foto: www.noshtastic.com

Salată de vinete cu ardei capia

Salată de fasole verde cu somon afumat

Salată cu orez şi mere (rinichi)

Salată de paste cu peşte

Loading...