Vara simţi nevoia să prepari mâncăruri cât mai uşoare, care să poate fi mâncate atât reci, cât şi calde. Iar această salată de cartofi cu sfeclă roşie este pur şi simplu delicioasă.

De ce ai nevoie pentru salată de cartofi cu sfeclă roşie

1 kg cartofi

500 g sfeclă roşie

300 g castraveţi muraţi

1 măr

1 ceapă roşie mare

100 g maioneză

100 g iaurt grecesc

1 lingură muştar

3 ouă fierte

sare

piper

pătrunjel, opţional

Cum se prepară salata de cartofi cu sfeclă roşie

Dai drumul la cuptor, înfăşori sfeclele spălate în folie din aluminiu, le pui în tavă şi le coci aproximativ o oră. După ce s-au răcorit puţin le descojeşti şi le tai cubuleţe. Cât timp se coc sfeclele, fierbi cartofii în apă cu sare, după care-i descojeşti şi-i tai cubuleţe. Toci castraveţii şi îi storci bine pentru a elimina excesul de apă. Toci ceapa, ouăle fierte, mărul, combini maioneza cu muştarul şi iaurtul. Amesteci toate ingredientele, asezonezi cu sare şi piper după gust, presari pătrunjel tocat şi serveşti salata, fie caldă, fie rece, decorată, opţional, cu felii de ouă fierte.

Sursa foto http://www.panningtheglobe.com

Loading...