Salată de fasole verde

1 captura de ecran din 2019 08 02 la 15 51 39 png png

O salată uşoară, dar săţioasă şi delicioasă pe care o poţi servi atât ca garnitură, cât şi ca fel principal. În plus, fasolea verde. Fasolea verde previne apariţia osteoporozei, afecţiune care afectează în specialfemeile. Această legumă previne pierderile de calciu din oase, datorită conţinutului de minerale şi de vitaminele B3, B5 şi B6. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de vitamina A, fasolea verde protejează vederea. În 100 de grame se găseşte 15% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult.

Ingrediente:

500 g fasole verde

150 g nuci

sare

piper

4 căţei de usturoi

100 g bacon

1-2 linguri ulei

1 linguriţă oţet

4-5 fire de pătrunjel

Mod de preparare: 

Fierbi fasolea verde spălată, în prealabil, 27-8 minute în apă cu sare, apoi o scurgi. Tai miezul de nuci și îl coci 5 minute în tigaia încinsă. Așezi baconul, felie lângă felie, într-o tigaie neîncinsă – este foarte important să nu fie încinsă, pentru că se arde - și îl frigi pe ambele părți până devine crocant, apoi îl pui în mixer. Adaugi uleiul, oțetul, pătrun- jelul spălat și uscat și usturoiul. Potrivești gustul de sare și piper, dacă e cazul. Mixezi și răstorni compoziția peste fasolea verde, amesteci și presari nucile.