Prepară o salată de legume sănătoasă la grătar, pe care poţi să o serveşti ca atare sau ca şi garnitură pentru alte feluri de mâncare.

Ingrediente
● 1 vânătă
● 2-3 dovlecei
● 2 ardei graşi galbeni
● 5-6 roşii potrivite
● sare
● piper
● 1 linguriţă cimbru verde, tocat
● ulei de măsline
● oţet balsamic

Mod de preparare - Salată de legume la grătar

Speli legumele. Îndepărtezi codiţa vinetei, o tai rondele, o dai cu sare şi o laşi 10 minute deoparte, ca să iasă amăreala, apoi le speli şi le usuci. Faci dovleceii felii rotunde şi le frigi pe grătarul încins, pe ambele părţi, împreună cu rondelele de vânătă.

Le scoţi într-un bol. Adaugi pe grătar jumătăţi de ardei şi roşiile. Le ţii câteva
minute, apoi tai roşiile jumătăţi şi ardeiul cubuleţe şi le aşezi lângă celelalte legume. Le asezonezi cu sare şi piper, torni ulei şi oţet, după gust, amesteci uşor şi ornezi salata cu frunze de cimbru.

Loading...