O salată perfectă pentru vegetarieni, săţioasă şi plină de vitamine. Dacă excluzi bânza feta, e chiar un preparat de post.

 

Ingrediente

1 conservă năut (400 g)

2 roşii medii

2-3 castraveţi cornişon

100 g brânză feta

1 ceapă roşie

½ legătură pătrunjel

1 lingură ulei de măsline 

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă oregano uscat

1 linguriţă busuioc uscat

seminţe de susan, opţional

sare

piper

 

Scurgi bine năutul de lichid şi îl pui într-un bol. Tai roşiile, castraveţii şi brânza feta cubuleţe, apoi adaugi legumele şi brânza peste năut. Descojeşti ceapa şi o tai julien, toci pătrunjelul, torni uleiul şi zeama de lămâie, presari ierburile aromatice uscate şi, dacă doreşti, adaugi seminţele de susan. Asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci. Serveşti salata rece, cu pâine prăjită.

 

FOTO Shutterstock