Dacă ai poftă de o salată săţioasă, sau vrei să faci un aperitiv pentru o masa festivă însă preferi altceva în locul clasicei salate beuf,încearcă această salată cu ouă şi şuncă, perfecta de servit cu lipie sau crutoane.

300 g şuncă sau muşchi file
5 ouă fierte tare
Maioneză dintr-un ou
3 linguri smântână
Pătrunjel
Salată verde
Sare
Piper
1 linguriţă muştar

Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici, după preferinţă. Ouăle fierte tare se taie odată de-a lungul, apoi de-a latul, astfel încât, la sfârşit, să se obţină cubuleţe mici. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

În maioneză se toarnă cele 3 linguri de smântână şi linguriţa de muştar şi se amestecă bine pătrun­jelul tăiat mărunt. Apoi, tot sosul obţinut se toarnă peste cubuleţele de ouă şi şuncă.

Se serveşte rece cu lipie sau crutoane.

Loading...
Evaluează articolul