Salată de sfeclă roşie şi cuşcuş

Pink couscous and beetroot salad jpeg

În lupta cu timpul, salatele ne scot mereu din impas, iar reţetele sunt inepuizabile, în funcţie de talentul şi gustul gospodinei.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii

Ingrediente

200 g cuşcuş

1 lingură ulei de măsline

1 sfeclă roşie potrivită

2 linguri hrean ras

100 g brânză Feta (sau telemea de capră)

1 praf chimen măcinat

2-3 frunze de mentă verde

pătrunjel verde

1 fir ceapă verde

Pentru asezonat

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

1 lingură miere de albine

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi sfecla în coajă, o scurgi, o laşi să se răcească, cureţi coaja, apoi o tai cubuleţe. Amesteci sfecla cu hrean ras, un praf de chimen măcinat şi sare, după gust. Aşezi cuşcuşul într-un bol, adaugi o lingură de ulei de măsline, un praf de sare şi 200 ml apă clocotită. Acoperi imediat cu un capac şi laşi să stea 5 minute, timp în care cuşcuşul îşi dublează volumul.

Îndepărtezi capacul şi aerezi cuşcuşul cu ajutorul unei furculiţe, până se răceşte complet. Amesteci cuşcuşul cu sfecla, adaugi frunze de mentă şi pătrunjel tocate, asezonezi cu un sos preparat prin amestecarea a 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură miere de albine, sare şi piper, după gust.

Amesteci uşor, apoi o serveşti garnisită cu brânză Feta şi decorată cu ceapă verde tocată.