Salată de sfeclă roşie şi cuşcuş
În lupta cu timpul, salatele ne scot mereu din impas, iar reţetele sunt inepuizabile, în funcţie de talentul şi gustul gospodinei.
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii
Ingrediente
200 g cuşcuş
1 lingură ulei de măsline
1 sfeclă roşie potrivită
2 linguri hrean ras
100 g brânză Feta (sau telemea de capră)
1 praf chimen măcinat
2-3 frunze de mentă verde
pătrunjel verde
1 fir ceapă verde
Pentru asezonat
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 lingură miere de albine
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi sfecla în coajă, o scurgi, o laşi să se răcească, cureţi coaja, apoi o tai cubuleţe. Amesteci sfecla cu hrean ras, un praf de chimen măcinat şi sare, după gust. Aşezi cuşcuşul într-un bol, adaugi o lingură de ulei de măsline, un praf de sare şi 200 ml apă clocotită. Acoperi imediat cu un capac şi laşi să stea 5 minute, timp în care cuşcuşul îşi dublează volumul.
Îndepărtezi capacul şi aerezi cuşcuşul cu ajutorul unei furculiţe, până se răceşte complet. Amesteci cuşcuşul cu sfecla, adaugi frunze de mentă şi pătrunjel tocate, asezonezi cu un sos preparat prin amestecarea a 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură miere de albine, sare şi piper, după gust.
Amesteci uşor, apoi o serveşti garnisită cu brânză Feta şi decorată cu ceapă verde tocată.