Cui nu-i plac pastele, mai ales cele în formă de fundiţă? Dacă ţi-a fost poftă de paste în ultima vreme, trebuie să încerci neapărat reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Iar în cazul în care ţi-ai propus să mănânci mai multe legume pentru a fi în formă vara aceasta, iată că le poţi include cu uşurinţă într-o salată cu paste. Trucul va funcţiona negreşit! Salata răcoritoare de vară cu paste şi legume poate fi luată la pachet, fiind un prânz excelent la serviciu.

Salată de vară cu paste şi legume – Ingrediente

350 g paste în formă de fundiţe
2 roşii potrivite
1-2 dovlecei mici (unul verde, unul galben)
1 căpăţână broccoli, medie
½ ceapă roşie
450 g ardei graşi roşii, copţi pe grătar sau aragaz
½ legătură pătrunjel

Pentru sosul vinaigrette

50-60 ml ulei vegetal
50-60 ml ulei de măsline
80 ml oţet din vin roşu
1 lingură muştar de Dijon
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă usturoi mărunţit
1 praf de sare
piper negru măcinat, după gust

Salată răcoritoare de vară cu paste şi legume – Mod de preparare

Fierbi pastele în formă de fundiţe conform indicaţiilor de pe pachet, apoi le scurgi într-o sită.
pasul11
Între timp, pregăteşti legumele (dovleceii, broccoliul, roşiile, ceapa, pătrunjelul şi ardeiul gras roşu – copt în prealabil). Le speli bine şi le tai în bucăţi potrivite (toci fin ceapa şi ardeiul gras, iar pătrunjelul îl toci.)
pasul22
În timp ce pastele se răcesc, prepari sosul vinaigrette. Într-un bol mic, amesteci uleiul vegetal (poate fi de floarea-soarelui) cu uleiul de măsline, oţetul, muştarul Dijon, oregano, usturoiul mărunţit, sarea şi piperul măcinat.
pasul44
Combini pastele fierte, legumele tocate şi sosul vinaigrette. Amesteci până când toate ingredientele sunt acoperite cu sosul. Serveşti imediat porţiile din salata de vară cu paste şi legume sau o dai la frigider până când eşti gata să o serveşti.
pasul55

Sursa + foto: www.budgetbytes.com

Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză

Budincă de paste cu broccoli

Cea mai simplă reţetă de paste cu sos de roşii

Loading...