Un aperitiv extrem de rapid de preparat şi foarte sănătos, salata de varză este alegerea potrivită pentru zilele în care vrei să mănânci ceva uşor.

Ingrediente pentru salata de varză cu morcovi şi sos de maioneză

1 varză medie

1 morcov ras

½ ceapă tăiată julien

60 g zahăr

¼ cană lapte

1 lingură oţet de mere

1 praf de sare

piper, după gust

Pentru maioneză

1 gălbenuş

1 linguriţă muştar

220 ml ulei

1 praf de sare

1 linguriţă zeamă de lămâie

Cum prepari salata de varză cu morcovi şi sos de maioneză

Pentru sos, prepari întâi maioneza. Cu o lingură de lemn, freci gălbenuşul cu muştarul. Torni treptat uleiul şi amesteci încontinuu, până ce acesta se încorporează complet. Adaugi sarea, zeama de lămâie şi mixezi uşor. Combini maioneza cu zahărul, laptele şi cu oţetul de mere. Potriveşti gustul cu sare şi piper.

Tai varza fideluţă şi o amesteci cu morcovul şi cu ceapa. Torni sosul, amesteci bine şi dai salata la rece, cel puţin 2-3 ore, pentru a se combina aromele.

Sursă: http://www.stumbleupon.com

Loading...
Evaluează articolul