Dacă îţi place tonul poţi încerca o reţetă de salata cu paste, aşa cum o pregătesc italienii, care adaugă capere şi pătrunjel, pentru un plus de gust.

Ingrediente

500 g penne

2 linguri ulei

1 ceapă, tocată

1 ardei iute, feliat

200 g ciuperci, la conservă

500 g pastă de tomate

oţet, după gust

capere, după gust

80 g măsline

240 g ton, mărunţit

pătrunjel

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Pregăteşti pennele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Păstrezi 50 ml din apa în care au fiert. Într-o tigaie, căleşti ceapa şi adeiul iute, în puţin ulei, aproximativ 3 minute. Adaugi ciupercile şi le laşi pe foc, până se rumenesc uşor.

Torni peste ele pasta de tomate, măslinele şi caperele, amesteci, timp de 5 minute, apoi combini cu tonul şi pătrunjel tocat, după gust. Condimentezi cu sare şi piper. Amesteci cu pastele şi lichidul păstrat. Serveşti cu frunze de pătrunjel, dacă doreşti.

Sursa http://www.taste.com

Loading...
Evaluează articolul