Salată Olivier cu şuncă

1 shutterstock 1839415057 jpg jpeg

O alternativă delicioasă la salata de boeuf este salata Olivier. O poţi prepara doar cu legume sau poţi adăuga şuncă presată pentru un plus de savoare.

Ingrediente

4 cartofi medii

2 morcovi mari

300 g şuncă de Praga

100 g mazăre din conservă

4-5 castraveţi muraţi

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

Pentru maioneză:

1 gălbenuş crud

1 gălbenuş fiert

1 linguriţă muştar

150 ml ulei

sare

Cu o furculiţă, mărunţeşti gălbenuşul fiert, îl adaugi pe cel crud şi muştarul şi amesteci. Începi să mixezi la viteză medie, turnând uleiul în fir subţire. Când maioneza este gata, pui sare, după gust şi omogenizezi.

Speli cartofii şi morcovii, îi fierbi întregi în apă cu un praf de sare şi îi laşi la răcit. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui într-un castron. Adaugi şunca de Praga mărunţită, castraveţii tocaţi şi bine scurşi, mazărea scursă, maioneza şi zeama de lămâie. Asezonezi cu sare şi piper, omogenizezi şi dai salata la frigider înainte de servire.

FOTO Shutterstock