Această salată vegetariană este pur şi simplu o bomba de arome proaspete. Este atât de uşor de pregătit iar rezultatul este absolut fabulos! Adu şi tu primăvara în farfurie şi savureaz-o împreună cu familia şi prietenii, în aer liber, sub soarele blând de iunie.

Ingrediente pentru salată super-primăvăratică:

Pentru salata:


10 tulpini de sparanghel, tăiate oblic
12 cartofi medii
150  grame de fasole verde boabe 
150 de mazăre proaspătă boabe
150  grame boabe de soia proaspete sau congelate
o legătură mică de ceapă verde
ulei de măsline
zeama de la o lămâie
2 cepe mici tăiate rondele
15 frunze de mentă, 10 rupte cu măna, 5 tocate fin
o mână de măcriş
o mână de muguri de mazăre

Pentru dressing:

1 lingură de muştar Dijon
5 linguri de oşet de vin roşu
o linguriţă ulei de nuci
300 ml ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare salată super-primăvăratică:


     Blanşsează cartofii şi taie-i în felii grosuţe.Într-o cratiţă, fierbe nişte  apă cu sare. În apa fiartă pune sparanghelul,fasolea, mazărea, boabele de soia şi ceapa verde. Lasă-le pentru doar 2 minute, după care, clăteşte-le sub apă rece pentru a opri procesul de coacere.

Pe un platou, aşează cartofii asezonaţi cu ulei de măsline, sare şi piper.

Pregăteşte dressingul, amestecănd toate ingredientele cu un tel până se omognizează, obţinând o consistenţă grosuţă.

Amestecă toate legumele, îmbracă-le in dressing-ul pregătit mai devreme şi serveşte!

Loading...