Salata super-primăvăratică

1 super spring salad 91355 16x9 jpg jpeg

Această salată vegetariană este pur şi simplu o bomba de arome proaspete. Este atât de uşor de pregătit iar rezultatul este absolut fabulos! Adu şi tu primăvara în farfurie şi savureaz-o împreună cu familia şi prietenii, în aer liber, sub soarele blând de iunie.

Ingrediente pentru salată super-primăvăratică:

Pentru salata:

10 tulpini de sparanghel, tăiate oblic 12 cartofi medii 150  grame de fasole verde boabe  150 de mazăre proaspătă boabe 150  grame boabe de soia proaspete sau congelate o legătură mică de ceapă verde ulei de măsline zeama de la o lămâie 2 cepe mici tăiate rondele 15 frunze de mentă, 10 rupte cu măna, 5 tocate fin o mână de măcriş o mână de muguri de mazăre

Pentru dressing:

1 lingură de muştar Dijon

5 linguri de oşet de vin roşu

o linguriţă ulei de nuci

300 ml ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare salată super-primăvăratică:

     Blanşsează cartofii şi taie-i în felii grosuţe.Într-o cratiţă, fierbe nişte  apă cu sare. În apa fiartă pune sparanghelul,fasolea, mazărea, boabele de soia şi ceapa verde. Lasă-le pentru doar 2 minute, după care, clăteşte-le sub apă rece pentru a opri procesul de coacere.

Pe un platou, aşează cartofii asezonaţi cu ulei de măsline, sare şi piper.

Pregăteşte dressingul, amestecănd toate ingredientele cu un tel până se omognizează, obţinând o consistenţă grosuţă.

Amestecă toate legumele, îmbracă-le in dressing-ul pregătit mai devreme şi serveşte!