Salată thai cu dressing de curry şi nucă de cocos

salata thai jpeg

Dacă regreţi a doua felie de tort sau cartofii prăjiţi de la prânz şi simţi că te „scufunzi“, e momentul să te reorientezi la cină pentru o salată thai, uşoară şi gustoasă cu un sos de curry şi nucă de cocos. Cu siguranţă te va „scoate la mal“.

Ingrediente:

Pentru dressing:

1 cană lapte de cocos 3 linguri unt de arahide 3 linguri zeamă de lămâie 1 lingură pudră de curry jumătate linguriţă de sare

Pentru salată:

verdeţuri de primăvară (salată verde, frunze de spanac, pătrunjel)

1 mango, curăţat şi tăiat bucăţele

jumătate ardei capia, feliat

1 avocado, tăiat felii sau cuburi

4 cepe verzi, tocate

două treimi cană de caju

coriandru proaspăt

Mod de preparare

Pentru a pregăti dressingul pune toate ingredientele într-un blender şi mărunţeşte-le până obţii sosul. Ţine-l la frigider cam două ore, ca să se mai îngroaşe. Cu cât îl ţii mai mult la frigider, cu atât devine mai dens.

Pregăteşte salata acum. Pune toate ingredientele tăiate sau rupte cu mâna (cum este cazul salatei verzi) într-un bol mare. Amestecă-le, toarnă sos pe deasupra şi serveşte-le cu coriandru şi felii de lămâie.

Sursa: theroastedroot.net