Saraberne

DSC 1093 jpeg

Un desert cu un nume mai special, ideal pentru ocazii festive. Doamna Mădălina marin din Ploieşti poate spune că saraberne se numără printre deserturile sale preferate.

De ce ai nevoie pentru saraberne

Pentru bezele

6 albuşuri 300 g zahăr 2 linguri amidon 100 g nuci rumenite uşor zeamă de lamâie 1 praf de sare

Pentru umplutură

400 ml frişcă lichidă

300 g ciocolată neagră

1 fiolă esenţă de rom

100 g unt

nucă măcinată

Cum se prepară saraberne

Pentru umplutură, aşezi pe focul mic toate ingredientele şi amesteci până obţii o cremă omogenă, apoi o dai la rece.

Separat, pentru bezele, baţi albuşurile cu praful de sare şi cu câteva picături de zeamă de lămâie.  Încorporezi, în ploaie, zahărul amestecat cu amidonul, apoi, cu o spatulă, omogenizezi nucile măcinate. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, răstorni compoziţia într-un poş şi formezi bezelele. Le coci 25 de minute, la 150 C, apoi le laşi la răcit.

Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă, iar dacă îţi ies mai plate le lipeşti trei câte trei . Le ungi şi marginile cu cremă, apoi le tăvăleşti prin nuca măcinată.

Ideal este să le laşi până a doua zi, apoi să le serveşti