Saramură picantă de macrou

1 saramura jpg jpeg

Când ai poftă de peşte, încearcă o saramură grozavă de macrou.

De ce ai nevoie ca sa faci saramură picantă de macrou:

3 macrouri mari, decapitate şi eviscerate

2 ardei graşi mari

1 ardei iute

3-4 căţei de usturoi tocaţi

1 cană roşii în bulion

2 căni supă de legume

sare 2 foi de dafin 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel tăiat fin

Cum prepari saramură picantă de macrou:

Speli ardeii. Sărezi bine macrourile atât la exterior, cât şi la interior şi le pui pe grătar, împreună cu ardeii graşi şi cu cel iute. După ce s-au copt pe o parte, întorci şi pe cealaltă parte. Între timp, pui pe foc la încălzit supa, cu foile de dafin şi cu usturoiul.

Iei de pe grătar macrourile şi le dai deoparte. Presari sare peste ardei şi îi laşi câteva minute. Cureţi ardeii de pieliţă şi de seminţe şi îi tai fâşiuţe, apoi îi pui în supa de pe foc, împreună cu roşiile în bulion, 5-10 minute. Tai macrourile în câte două bucăţi şi le pui în supă la fiert 1-2 minute, cu o linguriţă zeamă de lămâie. Mai asezonezi cu sare, dacă e nevoie. Iei de pe foc, arunci foile de dafin şi presari pătrunjelul verde tocat.