Sărăţele cu caşcaval şi chimen, o gustare la îndemâna oricui.

Sărăţele cu caşcaval şi chimen

Pregăteşte aceste sărăţele cu caşcaval şi chimen pentru o gustare delicioasă şi săţioasă.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/2 tăvi

Ingrediente:

300 g făină

300 g caşcaval

150 g unt

100 g smântână grasă

1 gălbenuş, pentru uns

50 g chimen

Mod de preparare: Sărăţele cu caşcaval şi chimen

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina cernută. Frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi caşcavalul dat prin răzătoare, apoi încorporezi smântâna. Aduni aluatul într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră. Ulterior, îl întinzi, cu grosimea de 1 cm, pe masa tapetată cu făină, îl ungi cu gălbenuşul bătut şi presari chimenul.

Tai aluatul fâşii sau în ce forme îţi doreşti. Pui sărăţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci sărăţelele 20 de minute, la 180 °C.

FOTO: Profimedia

Loading...