Sarmale cu legume în foi de varză murată

sarmale legume in foi de varza murata jpeg

În perioada postului, mâncărurile sunt diverse cu gusturi şi arome care mai de care mai diferite. Acum este momentul să apelăm şi la ultimele verze murate pentru a prepara nişte sarmale cu legume în foi de varză murată.

Ingrediente pentru sarmale cu legume în foi de varză murată

500 g ciuperci 2 cepe mari 2 morcovi 1 cană orez 2 căţei usturoi 4 linguri pastă tomate 2-3 kg varză murată 4 linguri ulei 1 linguriţă cimbru 2 foi dafin sare piper

Mod de preparare pentru sarmale cu legume în foi de varză murată

Cureţi cepele şi le tai mărunt. Dai morcovii prin răzătoarea mare, iar ciupercile le speli şi le toci. Într-o cratiţă, încingi uleiul, pui cepele şi morcovii. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până scade zeama.

Pui orezul spălat, usturoiul pisat, cimbrul, sare şi piper după gust şi mai căleşti câteva minute. Apoi, torni două linguri cu pastă de tomate, amesteci bine şi laşi la răcit. Desfaci foile de varză, le scoţi cotoarele şi tai. Iei compoziţie cu lingura, aşezi pe foaia de varză şi împătureşti. Procedezi la fel până la terminarea compoziţiei. Toci varză, aşezi pe fundul vasului în care se fierb sarmalele, adaugi foile de dafin şi aşezi sarmalele. Deasupra pui varză tocată, două linguri de pastă de tomate diluată şi torni apă cât să acopere sarmalele. Laşi sarmalele cu legume în foi de varză murată la fiert pe foc 30 de minute, după care le bagi la cuptor o oră şi jumătate.