Gustos şi răcoros, semifreddo este un desert ideal pentru vară. Tradus „jumătate rece“, desertul de origine italiană este un preparat complet îngheţat, însă are un gust diferit şi o textură mai moale faţă de îngheţata clasică. A apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea şi este considerat a fi o variantă a cunoscutului parfait franţuzesc. Printre ingredientele principale se numără ouăle, zahărul şi frişca.

Ingrediente
Pentru blat:
● 500 g biscuiţi cu cacao
● 150 g unt
Pentru umplutură:
● 2 albuşuri
● 5 linguri apă
● 600 ml frişcă lichidă rece
● 180 g zahăr
● 1 lingură cacao
● 1 lingură dulceaţă de căpşuni
Pentru decor:
● 200 g căpşuni

Mod de preparare - Semifreddo cu cacao şi căpşuni

Pentru blat, dai prin blender biscuiţii apoi îi amesteci cu untul topit. Aşezi blatul într-o tavă cu pereţii detaşabili. Aplatizezi bine cu degetele, inclusiv pe margini şi dai tava la frigider până când pregăteşti umplutura. Pentru semifreddo, aşezi pe foc zahărul amestecat cu apa. Laşi să fiarbă 2-3 minute până obţii un sirop şi iei amestecul de pe foc. Separat, baţi albuşurile spumă, apoi torni siropul de zahăr fierbinte şi continui să mixezi la viteză mare.

Vei obţine o compoziţie densă şi lucioasă. Baţi frişca lichidă rece la viteză mare, până se face cremă. Amesteci cele două compoziţii, apoi le împarţi în două boluri. În unul din boluri pui dulceaţa de căpşuni, iar în celălalt – pudra de cacao. Peste blatul de biscuiţi torni, alternând, cele două creme. Dai tava la congelator 6-8 ore. Pentru servire, decorezi desertul cu căpşuni.

Loading...
Evaluează articolul